A faktorálás ügymenete

Előkészítés

Értékesítési munkatársaink felmérik a finanszírozási igényt, tájékoztatatást adnak a szóba jöhető lehetőségekről, és a minősítéshez szükséges dokumentumokról.

Ajánlattétel

Amennyiben az előkészítő fázisban összegyűjtött információk alapján ez lehetséges, a Faktorház indikatív ajánlatot tesz az ügylet kondícióira (hitelkeret, előleg mértéke, faktordíj, kamat, futamidő). Az ajánlat írásos visszaigazolását, és a szükséges okmányok rendelkezésre állását követően munkatársaink elkészítik az ügylet, az ügyfél és a vevő(k) minősítését.

Minősítés

Átfutási ideje a szükséges összes dokumentum beérkezéstől számítva 5 -8 munkanap.

Szerződéskötés

Az ügylet jóváhagyása után kerül sor a faktorálási keretszerződés megkötésére, mely szintén néhány munkanap alatt realizálható.A szerződéskötés után az ügyfél azonnal benyújthatja számláit faktorálásra. A folyósítási feltételek egyik lényeges kitétele a cégszerűen aláírt Faktorálási értesítő megléte

Faktorálási értesítő

A számlák engedményezéséről faktorálási értesítést állítunk ki: egy nyilatkozatot, melyben tudatjuk a vevővel az engedményezés tényét és kérjük, hogy esedékességkor a számlák ellenértékét a Faktorház részére fizessék ki. A faktorálási értesítést az Ügyfélnek, a Faktorháznak, illetve a vevőnek is cégszerűen alá kell írnia.

Az ügylet elszámolása

Az ügyletek elszámolásához, előleg és végelszámolás esetén is, teljes körű, felhasználóbarát kivonatokat adunk.